מזון מן החי
מפקחים על המזון
השירות הווטרינרי העירוני מפקח ומבקר את בטיחות המזון והמצב התברואי בעסקים באמצעות עריכת מאות ביקורות תברואיות בעסקים המוכרים מזון מן החי בדגש על אטליזים ובתי אוכל. כל זאת במטרת למנוע שיווק של מוצרי מזון מן החי, שאינם ראויים למאכל אדם ו/או שאיכותם נפגמה ועלולים לסכן את בריאות הציבור.
ביקורות ופיקוח וטרינרי בעסקים
נציגי שירות הווטרינרי יחד עם משרד הבריאות עורכים ביקורות על מזון מן החי (בשר, עופות, דגים ומוצריהם) באטליזים, מסעדות, אולמות, חדרי אוכל ומרכולים.
מטרת הביקורת היא לאתר ליקויים אשר עלולים לסכן את בריאות ציבור, ולהביאם לידיעת בעל העסק על מנת שיתקנם. תיקון הליקויים מלווה עד לשלב הרישיון.
במקרים חמורים בהם בעל העסק לא משתף פעולה ומסכן את הציבור, ימליץ השירות הווטרינרי העירוני על הפסקת פעילות העסק עד לתיקון הליקויים.
במקרים בהם מתגלים מוצרי מזון שאינם ראויים למאכל אדם, בסמכות הוטרינר העירוני להשמידם במקום.
דגשים בביקורת:
- שמירת כללי תברואה נאותים
- בדיקת התאמת אמצעי קירור לסוג המוצר
- עקיבות המוצר
- סימון המוצר
- תאריך תפוגת המוצר
- האם המוצר ראוי למאכל
- הסברה והדרכה לבעל העסק
עצות שימושיות לצרכנות נכונה:
נציגי השירות הווטרינרי עורכים ביקורות בנקודות השיווק והמכירה.
אך אין בכך כדי למנוע באופן מוחלט את שיווקם של מוצרים שאינם ראויים למאכל. על כן, גם לכם כצרכנים, יש אחריות כלפי עצמכם ומשפחותיכם. עליכם להיות עירניים ומודעים לקניה נכונה-
- לוודא שהמוצר ארוז כראוי, מגיע עם תווית הכוללת את תיאור המוצר, באילו תנאים יש להחזיקו, מה תוקפו וכו'.
- יש לקנות בשר רק ממקור ידוע שעבר שחיטה ועיבוד בבית מטבחיים מאושר
- יש לוודא כי הבשר הוחזק בתנאים נאותים במקרר או מקפיא מתאימים טרם קנייתו
- יש לוודא כי הריח, הצבע והמרקם אופיינים לסוג הבשר.
במקרים שיש בהם ספק , אנא פתחו פניה במוקד 106 על מנת לעדכן אותנו וכך נוכל לטפל בנושא.