"רצים בשביל דני": מסורת חברתית ואזכרה שנתית לזכר תושב לוד דני גונן הי"ד

תאריך: 30-06-2020

• בתמונה: תמונת הרצים ממעוף הציפור

השבוע לפני חמש שנים, ביום שישי ד' תמוז, יצא מביתו דני גונן הי"ד לטבול במעיין ליד דולב יחד עם חברו נתנאל חדד. שניהם תושבי לוד, חברה צעירים אחרי לימוד בישיבה ומכינה ואחרי שירות צבאי. עם הגיעם לאזור המעיין, עצר אותם אותו מחבל ארור שביקש עזרה והכוונה להגעה למעיין. רגע לאחר מכן שלף אקדח, רצח את דני ופצע את נתנאל.

ביום שישי האחרון יצאו רצים מקבוצת הריצה "רצי דני לוד" יחד עם תושבי לוד נוספים וכן קבוצת ריצה נוספת מפרדס חנה "רצות דני פרדס חנה", לריצה חברתית לזכר דני גונן מלוד למצפה ליד גבעת כח. קבוצת הריצה רצי דני קרויה על שמו ומשלבת בין ריצה והנצחה.

בשל הקורונה, נאלצו הרצים - כ-75 רצים ורצות לקיים את הריצה תוך שמירת מרחק, ע"פ הנחיות משרד הבריאות. קבוצות הרצים התחלקה ל-3 מקצים נפרדים של 12 ק"מ, 6 ק"מ גברים ונוער, 6 ק"מ נשים כך שישמר מרחק ביניהם.

בעת נסיעתם של הרצים באוטובוסים שהקצתה עיריית לוד הקפידו כולם לעטות מסיכות. את הריצה עשו ללא מסיכה ע"פ הנחיות משרד הבריאות.

בסיום הריצה נערכה אזכרה לזכרו של דני גונן כאשר לכל הרצים והרצות חולקו מסיכות חדשות בהגיעם לנקודת הסיום.

בשונה משנים קודמות, הצטרפו השנה 2 קבוצות חדשות של "רצי דני" הכוללים את קבוצת הריצה לנוער וקבוצת הריצה לגברים שאותם מאמן גלעד פולק מיוזמי פרויקט קבוצת הריצה לזכר דני, וכן קבוצת הריצה "רצות דני פרדס חנה" שהשכימו בשעה 4:30 בבוקר כדי להגיע מפרדס חנה לנקודת הזינוק בשעה 6:00.  את קבוצה זו מאמנת אסנת מושקוביץ ש"צמחה" בקבוצת הריצה לנשים בלוד וכיום גרה ומאמנת את הקבוצה בפרדס חנה.

בנוסף, לקבוצת הרצים הצטרף השנה דביר שנרב, אח של רנה שנרב הי"ד, שנפצע קשה בפיגוע במעיין דני לפני קרוב לשנה שבו נרצחה רנה. "בזכות המסגרת של הריצה שבנה לי גלעד מאז הפיגוע, ובזכות הצטרפות לאימונים הקבוצתיים הצלחתי לעבור את החודשים האחרונים מאז הרצח בהם השתקמתי פיזית ומנטלית בצורה טובה. כיום אני מרגיש חלק מהמשפחה הזו שנקראת רצי דני ושמח לתת את חלקי ולהיות שותף לאירוע משמעותי זה".

דבורה גונן, אימו של דני גונן שבכל שנה מלווה את הריצה לזכרו ואת הקבוצה בכלל, דאגה לכיבוד מותאם לתקופת הקורונה - פירות בכוסות ובקבוקי שתיה אישיים לכל רץ ורצה.

את האזכרה סיימו הרצים בשירת התקווה ותמונה ממרום תעופת הרחפן שליווה אותם בעת הגיעם למצפה.