נתונים מדאיגים: גל תחלואה בשיכון חב"ד

ראש העיר יאיר רביבו: תושבי לוד- הצלת חיים לפני הכל! העיר לוד כבר שילמה מחיר כבד, אני קורא לכם להקפיד על ההנחיות, תשמרו עליכם ועל יקירכם! ■ רב קהילת חב"ד בלוד, הרב ברוך בועז יורקוביץ: "כל אחד ואחת צריכים לדעת שזה לא משחק. כל יהודי חייב לדאוג לבריאותו של השני. אני מבקש והתורה מבקשת שכל אחד ישמע להנחיות של משרד הבריאות שהם מומחים בנושא, ויעשו בדיוק כפי ההנחיות, בלי להתחכם. אדם לא יכול להזיק לחברו".

תאריך: 21-09-2020

• תמונות: 10 השכונות הנגועות ביותר

גל התפרצות תחלואה בשיכון חב"ד מדאיג מאוד את גורמי המשל"ט העירוני בלוד, בהם בכירי העירייה בראשות המנכ"ל אהרון אטיאס, גורמי פיקוד העורף ומשרד הבריאות. ב-5 הימים האחרונים, קפץ מספר המאומתים בשכונה ל-64, המהווים למעלה מ-2% מתושבי חב"ד.

סך החולים הפעילים עומד בלוד עומד נכון ליום שני (21.9.20) על 396. מאז פרוץ משבר הקורונה נפטרו בלוד 16 חולים מתוך 1,930 נדבקים.  בשיעור הנפטרים והחולים הקשים ביחס ל-1,000 נפש,  בולטת כיום לוד לשלילה, גם בהשוואה לערים אחרות בישראל.  עפ"י התחזיות, ככל שלא יינקטו צעדים קשים וככל שהציבור לא יישמע להנחיות, מספר החולים החדשים במצב קשה צפוי לגדול, זאת על סמך היקף התחלואה הנוכחי וללא שינוי מגמה משמעותי.

10 השכונות הנגועות ביותר בלוד בהן שיעור התחלואה גבוה הן: חב"ד – 64 נדבקים, ממשלתי – 46, גני אביב – 35, מרכז העיר – 28, גני יער – 26, גני איילון – 20, לוד הצעירה – 20, העיר העתיקה- 16, בן גוריון – 14.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו ציין בדאגה כי התחלואה בלוד בשבועיים-שלושה האחרונים מפושטת ורחבה, באופן אשר מקשה מאוד את ההשתלטות עליה ואת בלימתה, ללא שיתוף פעולה של הציבור.

הפיקוח והשיטור העירוני, מתגברים בימים אלו את האכיפה בכל רחבי העיר. 6 צוותי פיקוח ושיטור עירוני פועלים מדי יום בכל רחבי העיר, בסמוך למוקדי התקהלות כשמטרתם היא אכיפת הנחיות הסגר, לצד פעולות הסברה וסיוע לתושבים לשמור על בריאותם. מאז תחילת הסגר ועד ליום שני 21.9.20, נרשמו 81 דוחות, מתוך 1,390 דוחות שנרשמו לתושבים ולעסקים מאז פרוץ משבר הקורונה. נתונים אלו אינם כוללים את דוחות משטרת ישראל. בשבוע האחרון תוגברה הפעילות במשל"ט (מרכז שליטה) העירוני, בשיתוף פיקוד העורף, משרד הבריאות, משטרת ישראל, וגורמי אגף הביטחון ושירותי החירום בעירייה, רווחה, משאבי אנוש, וחינוך, לריכוז תמונת המצב העדכנית בקרב תושבי העיר ולביצוע פעולות ממוקדות, לרבות הפצת הנחיות ומסרים שוטפים בשפות שונות: עברית, רוסית, ערבית ואמהרית.

• ראש העיר עם שר הבריאות: "העיר לוד כבר שילמה מחיר כבד"

בעיריית לוד מבקשים לנצל את ההזדמנות ולפנות לתושבים: "אנו קוראים לתושבי לוד - בואו נעשה כולנו מאמץ ונשמור על ההנחיות, כי רק ביחד, כולנו, בשיתוף פעולה נצליח לבלום את התפשטות הנגיף. אנחנו אוכפים את ההגבלות שהוטלו כדי לשמור על החיים והבריאות שלנו. כולנו חייבים לנהוג באחריות אישית ולפעול מתוך ערבות הדדית במלחמה נגד נגיף הקורונה, כדי שתהיה לנו שנה טובה ושנה בריאה"

ראש העיר יאיר רביבו קורא לתושבים לשמור על הנחיות הממשלה ומשרד הבריאות. "רק אנחנו נקבע את גורלנו! אנחנו בסך הכל שומרים על הבריאות שלנו, של בני המשפחות שלנו, של החברים והסובבים אותנו. הזהירות היא עבורנו – עבור כל העיר וכל המדינה! העיר לוד כבר שילמה מחיר כבד בתקופת הקורונה. הצלת חיים לפני הכל! אני קורא לכם לגלות אחריות ולשמור על כללי הריחוק החברתי, להקפיד על חובת עטיית מסיכות פה ואף ולשמור על כללי ההגיינה. תשמרו עליכם ועל יקיריכם. בע"ה נעשה ונצליח, שנה טובה ובריאות טובה!"

• נתונים ממשל"ט הקורונה של העירייה

רב קהילת חב"ד בלוד, הרב ברוך בועז יורקוביץ: "לאור הדאגה מהתחלואה הגדולה של נגיף הקורונה אצלנו, כאן בקהילת חב"ד בלוד, בממדים גדולים, אנו חייבים לעשות הכל בכדי להוריד זאת - במיוחד בעשרת ימי תשובה. כל אחד ואחת צריכים לדעת שזה לא משחק. כל יהודי חייב לדאוג לבריאותו של השני - ולכן, מי שחייב בידוד, שייכנס לבידוד, ומי שחולה שלא יהיה במגע עם מי שאינו נדבק".

•  רב קהילת חב"ד הרב ברוך בועז יורקוביץ: "אדם לא יכול להזיק לחברו"

הרב יורקוביץ מוסיף ואומר, כי "אני מבקש והתורה מבקשת שכל אחד ישמע להנחיות של משרד הבריאות שהם מומחים בנושא, ויעשו בדיוק כפי ההנחיות, בלי להתחכם. אדם לא יכול להזיק לחברו".