להתהלך עם ג'ורג' ברחבי לוד

תאריך: 11-08-2020

• בתמונות: משתתפי עם התושבים במרכז העיר. צילום: אבי ניניו

בשבוע האחרון הגיעה לסיומה סדנת תיאטרון הרחוב 'קופי פייסט' שהתקיימה במרכז לתיאטרון לוד בניהולה של פנינה רינצלר מחודש ינואר וגם בימי הקורונה. במסגרת הסדנא למדו התושבים את אמנות חקירת הרחוב ומה שמתקיים בו ממילא ככלי תיאטרלי וככלי אמנותי.

את הסדנא הנחו קארין שטנג וקלאודיה דוליצ'י שחוקרות כאמניות את דמויות הג'ורג'ים הסקרניים ובשיתוף פעולה עם התושבים.

בבוקר יום שישי האחרון יצאה הקבוצה לסיור תיאטרלי במרכז העיר לוד, סיירו אל השוק שבכיכר קומנדו, השתעשעו בין הדוכנים ופתחו בפיקניק במספרה הגדולה כשעוברי אורח מצטרפים אל החגיגה. המפגשים הבלתי אמצעיים עם עוברי אורח ברחוב שפוגשים בצבעוניות הזו בדרך לקניות או בחזרה מסידורים הם מחממי לב. הטשטוש בין המופיעים לקהל ממחיש באופן מרגש את הקלישאה האמיתית כי- כל העולם במה.

לאירוע האמנותי התלוו גם מיקי ריס ממועצת התרבות של מפעל הפיס שתודות לתמיכתם התקיים הפרויקט המיוחד הזה ואורית עופר מנהלת אגף תרבות של עיריית לוד שליוותה את הפרויקט בשיתוף פעולה עם נעמי מיוחס, מנהלת היכל התרבות.

מיקי ריס: "בתוך התקופה הקשה הזו כשיש הרבה קושי עם העשיה עצמה והיוזמות, מרגש לראות קבוצה כזו שפועלת ויוצרת. והכפיים למרכז לתיאטרון לוד שלרגע לא עוצר".

בספטמבר הקרוב יתקיימו עוד שני סבבים שכאלו, עקבו אחרי הפרסומים בדפי הפייסבוק של עיריית לוד והמרכז לתיאטרון לוד.