הממשלה מכניסה שכונות נוספות בארץ להסגר במסגרת המאבק בקורונה; בעיר לוד יוכנסו להסגר פרדס שניר, הרכבת ונווה שלום

תאריך: 01-07-2020

הממשלה הכריזה על הכנסת שכונות נוספות ברחבי הארץ להסגר בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. מטרת ההסגר היא הגנה על בריאות התושבים באותן שכונות באמצעות צמצום התחלואה והגנה על כלל תושבי העיר.

החלטת הממשלה מכניסה שלוש שכונות בלוד להסגר: פרדס שניר, הרכבת ונווה שלום. ההסגר ייכנס לתוקפו החל מיום חמישי 2.7.2020 בשעה 8:00 ועד ליום חמישי בשבוע הבא.

באזורים המוגבלים תיאסר הכניסה והיציאה, למעט במקרים החריגים, המפורטים בתקנות כדוגמת יציאה לקבלת טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, להעברת קטין בין הורים גרושים, להליך משפטי ולכל צורך חיוני אחר באישור מראש.

עיריית לוד פונה לציבור לגלות אחריות ולשמור על כללי הריחוק החברתי ושמירה על מרחק של 2 מטרים, להקפיד על חובת עטיית מסיכות פה ואף, גם בחוג המשפחתי, ולשמור על כללי ההיגיינה. העירייה תמשיך במאמצי ההסברה והאכיפה ברחבי העיר.

בהתאם להנחיות משרד הבריאות חלה חובה לעטות מסיכת פה ואף בכל יציאה מהבית ויש לעטות אותה כך שתהיה צמודה לפה ולאף. כמו כן יש לשטוף ידיים לאחר נגיעה במסיכה.
יש להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם. יש להימנע ממגע פיזי כולל חיבוקים ולחיצות ידיים בחוג המשפחתי והחברתי. יש להקפיד על היגיינה וחיטוי: יש להמעיט ככל האפשר בנגיעה בפנים. יש לרחוץ ידיים לעיתים קרובות.