בהשקעה של מיליוני שקלים: אגף התפעול בעיריית לוד דואג לסביבה ירוקה בעיר

תאריך: 15-09-2020

• בתמונות: רואים ירוק בלוד, השקעה אדירה בשיפור חזות העיר

בשנים האחרונות, הוחלט באגף התפעול של עיריית לוד, להעניק דגש על ענייני נראות העיר בכלל ונושאי הגינון בפרט - מתוך מחשבה שסביבה ירוקה, יפה נקייה ומקיימת - משפרת את איכות החיים ותורמת לשגשוג העיר ותושביה.

בהנחיית ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, נושאי חזות העיר, כמו גם נושאים אחרים הקשורים בשירות לתושב, קיבלו עדיפות וכך - באישור מנכ"ל וגזבר העירייה, פרויקטים רבים יצאו לדרך ברחבי העיר כולה, בכל רובע בהתאם לצרכים המאפיינים את מרקם תושבי השכונה.

"אני שמח לתאר לכם בקצרה מספר פרויקטים שהתבצעו בעיר לוד במהלך השנה החולפת", מציין בנחת ניסים רז, סגן מנהל אגף התפעול. "מדי שנה נשתלים כ-170,000 פרחי עונה, ושתילה של 10,000 שיחים רב שנתיים, המוגדרים כחסכניים במים. צמחים אלו מושכים פרפרים בכל עונות השנה ומהווים מקור צבע וחיות לאורך כל השנה. כמו-כן, במסגרת המלחמה באפקט החממה ובהתחממות הגלובלית, עיריית לוד נטעה מעל 1,000 עצים בשנתיים האחרונות המשמשים כמקור צל טבעי, לאורך מדרכות חורשות ופארקים".

• 5 כוכבי יופי, ניסים רז משמאל, עם יאיר גולדמן מנהל אגף התכנון

נוסף לכך, בשנתיים האחרונות הותקנו מתקני משחקים, מתקני כושר, ריהוט רחוב ועוד, בעלות של כ 1,200,000 ₪. לאחרונה, מחלקת גנים ונוף אף יזמה פרויקט של השבת פרחי בר למרחב העירוני. פרחים אלו שבעבר שגשגו בעיר וכעת הוחזרו בעבודת צוות האגרונומים המלווה את העירייה.

"בשלוש השנים האחרונות מתבצעים טיפולים באופן תדיר כנגד מזיק חדקונית הדקל, הפוגע בעצי דקל ממינים שונים", מוסיף רז. "מטרת הטיפול - לשמר את העצים, להבטיח את המרחב הציבורי ולמנוע קריסות עצים באופן בלתי צפוי. יתרה מכך, לאחרונה, כחלק מחוזר מנכ"ל משרד החינוך ובהנחיית ראש העיר, בוצע לראשונה סקר בטיחות עצים וצמחייה במוסדות החינוך בעלות של כ-300,000 ש"ח, על מנת להבטיח את שלום ילדנו, כך שמוסדות החינוך בעיר הפכו למקום שהייה מהבטוחים ביותר".

תושבי לוד יכולים להבחין בעובדי אגף התפעול אשר דואג לשטיפת מרחבים באמצעות גרניק - מכשיר שטיפה בלחץ מים. ישנם אזורים מועדים בהם יש נשורת של פירות עצים, משטחי גומי ודשא סינטטי, מגלשות ועוד - הדורשים ניקוי תדיר. כל אלו הוכנסו לסידור עבודה חודשי, כך שאופן הטיפול התייעל, ורמת ההיגיינה עלתה.

"אני יכול לחשוף, כי בהנחיית ראש העיר מחלקת גנים ונוף יצאה לתכנון ופיתוח 'פארק נמרוב' כחלק מחיזוק השכונות הותיקות", מסיים ניסים רז.